Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Tegen de Belgische grens aan ligt het sprookjesachtige gebied tussen de dorpjes Rijckholt en Mesch. 

Deze omgeving heeft alle elementen om deze wandelroute tot een ware idylle te maken: het middeleeuwse kasteel Rijckholt, de eeuwenoude Sint Pancratiuskerk en mysterieuze Savelsbos met zijn hoge bomen en zijn grot. 

Alsof dat nog niet genoeg is, verandert dit gebied ieder voorjaar in een wit met lichtroze zee van hoogstamboombloesem zo ver je kunt kijken. 

Begin in Gronsveld, waar je genoeg parkeergelegenheid vindt, volg de zwarte paaltjes met een aluminium bandje en geniet van een welverdiende wandelpauze in Rijckholt bij eetcafé Riekelt.

Start- en eindpunt


Dominikanenstraat, Gronsveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,2 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt