Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Tegen de Belgische grens aan ligt het sprookjesachtige gebied tussen de dorpjes Rijckholt en Mesch. Deze omgeving heeft alle elementen om deze wandelroute tot een ware idylle te maken: het middeleeuwse kasteel Rijckholt, de eeuwenoude Sint Pancratiuskerk en mysterieuze Savelsbos met zijn hoge bomen en zijn grot. Alsof dat nog niet genoeg is, verandert dit gebied ieder voorjaar in een wit met lichtroze zee van hoogstamboombloesem zo ver je kunt kijken. Begin in Mesch, waar je genoeg parkeergelegenheid vindt, volg de zwarte paaltjes en geniet van een welverdiende wandelpauze in Rijckholt bij eetcafé Riekelt.

Start- en eindpunt


Kasteelstraat 28, 6247 EA Gronsveld, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


13,7 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt