Eijsden-Margraten - Be5 - Rondje Bemelen

Eijsden-Margraten - Be5 - Rondje Bemelen

Vlak bij Maastricht ligt het pittoreske plaatsje Bemelen met zijn H. Laurentiuskerk, zijn uit Limburgs mergel opgebouwde Van Tienhovenmolen en zijn gezellige cafeetjes om een lekker kopje koffie te drinken. 

Wanneer je hier je auto parkeert en de roze paaltjes volgt, dan brengt deze wandelroute je bovendien langs de typisch Zuid-Limburgse krijtwanden en de idyllische beeldentuin Heerdeberg, waar de natuurstenen sculpturen zo uit de natuur voortgekomen lijken te zijn. 

Met een kleine omweg ben je bovendien in een keer in een ander prachtig dorp in de omgeving: Cadier en Keer. 

Ook is er een afkorting op de route mogelijk waarbij je op de Parallelweg in Bemelen rechtdoor de Weg van Heer naar Bemelen volgt (in plaats van linksaf het Kloosterpad in). Voor deze afkorting volg je de roze paaltjes met een witte band.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. 

Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Bezin in Zuid-Limburg

Deze brochure helpt je bij het beleven van de religieuze en spirituele kant van Zuid-Limburg. Ontdek bijzondere plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburgse tradities.

Start- en eindpunt


Bosweg 2, 6268 NH Bemelen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt