Eijsden-Margraten - Be5 - Rondje Bemelen

Eijsden-Margraten - Be5 - Rondje Bemelen

Vlak bij Maastricht ligt het pittoreske plaatsje Bemelen met zijn H. Laurentiuskerk, zijn uit Limburgs mergel opgebouwde Van Tienhovenmolen en zijn gezellige cafeetjes om een lekker kopje koffie te drinken. Wanneer je hier je auto parkeert en de roze paaltjes volgt, dan brengt deze wandelroute je bovendien langs de typisch Zuid-Limburgse krijtwanden en de idyllische beeldentuin Heerdeberg, waar de natuurstenen sculpturen zo uit de natuur voortgekomen lijken te zijn. Met een kleine omweg ben je bovendien in een keer in een ander prachtig dorp in de omgeving: Cadier en Keer.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Start- en eindpunt


Bosweg 2, 6268 NH Bemelen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt