Detail

Eijsden-Margraten - Be5 - Rondje Bemelen

Vlak bij Maastricht ligt het pittoreske plaatsje Bemelen met zijn H. Laurentiuskerk, zijn indrukwekkende Mariagrot en zijn gezellige cafeetjes om een lekker kopje koffie te drinken. 

Wanneer je hier je auto parkeert en de roze paaltjes en de routebeschrijving volgt, dan brengt deze wandelroute je bovendien langs de typisch Zuid-Limburgse krijtwanden, de Spirituele Stiltetuin, de Golfbaan Rijk van Margraten en het idyllische Landgoed Heerdeberg, waar de natuurstenen sculpturen zo uit de natuur voortgekomen lijken te zijn. 

Langs de rand van Maastricht wandel je via schitterende natuur, hoogstamboomgaarden en een rijk landschap terug naar Bemelen. Bijna aan het einde van de route tref je de Corona Stilteplek, een plek om plek om letterlijk even stil te staan bij de zorg en het leed dat Corona iedereen heeft gebracht.
Ook is er een afkorting op de route mogelijk waarbij je op de Parallelweg in Bemelen rechtdoor de Weg van Heer naar Bemelen volgt (in plaats van linksaf het Kloosterpad in). 

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. 

Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Rondje Bemelen - Route van de Rijkdom

Deze wandelroute oftewel bezinningswandeling van ca. 9,5 kilometer voert je vanuit Bemelen door het gehucht Berg en langs de rand van Maastricht weer terug naar Bemelen. Onderweg maak je kennis met een rijk landschap van erfgoed, cultuur, en natuur.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats gemeenschapshuis, Bosweg 2, Bemelen

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,5 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt