Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01

Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01

Drie landen in één wandeling: het kan! De Drielandenwandeling brengt je vanuit station Susteren naar het meest westelijke puntje van Duitsland en naar de Belgische grens bij Rivierpark Maasvallei. De wandelroute van de ene naar de andere grens is formidabel: in het Körbusch fladderen talloze soorten vlinders en vogels, de Vloedgraaf is geladen met historisch belang als strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog en in de Amelbergabasiliek kun je de waardevolle en zeldzame schatten nog zien. De heenweg van deze wandelroute gaat via de knooppunten 47-90-79-87-77-78-50-17-27 en op de terugweg volg je knooppunten 27-17-16-15-13-43-47. Afkorten is mogelijk bij KP17, door het laatste stuk naar de Belgische grens, met de Maas in Illikhoven, over te slaan.
+14
Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01 - Foto 0
Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01 - Foto 1
Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01 - Foto 2
Drielandenwandeling Echt-Susteren ES01 - Foto 3

Start- en eindpunt


Heerenstraat 1, 6114 RN Susteren, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


16,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Jenneke ontdekt deze route

Drie landen in één wandeling: dat kan! Jenneke loopt vanuit station Susteren naar Duitsland en naar de Belgische grens.
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt