Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

Limburg staat bekend om zijn mijnverleden. Zelfs jaren na de mijnsluiting zijn de Limburgers nog steeds trots op dit stukje historie en zijn herinneringen en monumenten overal te vinden. In 2015, het Jaar van de Mijnen, was het dus hoog tijd om een interessante, historische fietsroute op te stellen via tijdvensters, die een impressie geven van de vroegere inrichtingen van de historische locaties. Zo zie je de meest waardevolle mijnherinneringen uit de omgeving van Sittard-Geleen. Er is echter veel meer te zien en te doen: het oude bastion Fort Sanderbout, de zeven voetvallen op de feeërieke Kollenberg in Sittard en de Pinkpop Expo met zijn legendarische foto’s zijn slechts een kleine greep uit de grote hoeveelheid attracties. Deze spectaculaire route, die begint op de Markt in Geleen, is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Start- en eindpunt


Markt 1, 6161 GE Geleen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


46,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt