De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

De Maurits en haar kleinkinderen Sittard-Geleen Mijnroute 4

Limburg staat bekend om zijn mijnverleden. Zelfs jaren na de mijnsluiting zijn de Limburgers nog steeds trots op dit stukje historie en zijn herinneringen en monumenten overal te vinden. 

In 2015, het Jaar van de Mijnen, was het dus hoog tijd om een interessante, historische fietsroute op te stellen via tijdvensters, die een impressie geven van de vroegere inrichtingen van de historische locaties. Zo zie je de meest waardevolle mijnherinneringen uit de omgeving van Sittard-Geleen. 

Er is echter veel meer te zien en te doen: het oude bastion Fort Sanderbout en de zeven voetvallen op de feeërieke Kollenberg in Sittard zijn slechts een kleine greep uit de grote hoeveelheid attracties. 

Deze spectaculaire route, die begint op de Markt in Geleen, is niet bewegwijzerd, maar wel te downloaden als separate wegbeschrijving.

Start- en eindpunt


Markt 1, 6161 GE Geleen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


46,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt