Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Cranenweyerroute KR7 Kerkrade

Omringd door de Parkstadplaatsjes Kerkrade, Landgraaf en Eygelshoven vind je de Cranenweyerroute, eenvoudig te downloaden als separate pdf. Deze wandelroute laat je kennismaken met enkele van de verrassende attracties waar Parkstad Limburg zo trots op is. Zo zie je het veertiende-eeuwse kasteel Erenstein, prachtig gelegen in natuurgebied De Groene Long, ontdek je de steile boshellingen en de weidse graslanden van het Strijthagerbeekdal en kun je een bezoek brengen aan familiepretpark Mondo Verde, met zijn bijzondere dieren en gezellige terrassen. De route begint bij de Botanische Tuin op de Sint Hubertuslaan, waar je ook kunt parkeren.

Start- en eindpunt


Sint Hubertuslaan 71, 6467 CJ Kerkrade

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt