Detail

Cranenweyerroute KR7 Kerkrade

Omringd door de Parkstadplaatsjes Kerkrade, Landgraaf en Eygelshoven vind je de Cranenweyerroute. Deze route is niet bewegwijzerd maar de routebeschrijving is te downloaden.

Deze wandelroute laat je kennismaken met enkele van de verrassende attracties waar Parkstad Limburg zo trots op is. Zo zie je het veertiende-eeuwse kasteel Erenstein, prachtig gelegen in natuurgebied De Groene Long, ontdek je de steile boshellingen en de weidse graslanden van het Strijthagerbeekdal en kun je een bezoek brengen aan familiepretpark Mondo Verde, met zijn bijzondere dieren en gezellige terrassen. 

De route begint bij de Botanische Tuin op de Sint Hubertuslaan, waar je ook kunt parkeren.

Start- en eindpunt


Sint Hubertuslaan 74, 6467 CJ Kerkrade

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt