Buitengebied Klimmen V2 Voerendaal

Buitengebied Klimmen V2 Voerendaal

Glooiende heuvels, weidse grasvelden, stroken ruisend bos – je vindt alles wat je zoekt in de mooie Zuid-Limburgse natuur tussen Klimmen en Schin op Geul.

De route loopt door het langgerekte dorp Walem en passeert verder de buurtschappen Dolberg, Koulen en Opscheumer. Bij de viersprong in Walem staat een uit 1828 daterende Mariakapel. De route passeert verder het Krekelsbos dat een bijzondere vegetatie kent. De route loopt onder meer langs het Walemergats (een smal wandelpad). Halverwege dit pad bevindt zich het MIddelpunt van Zuid Limburg.

De inwendige mens versterken kan in verschillende leuke cafeetjes in Schin op Geul of in het pittoreske Dolberg. Daar kun je van je koffie te genieten in een heerlijke omgeving.

Parkeren kan goed in zowel Klimmen als in Schin op Geul. De route is ook goed te bereiken vanaf station Schin op Geul of station Klimmen-Ransdaal. Deze schilderachtige wandelroute is te volgen via rode paaltjes. Vanaf station Schin op Geul is een aanlooproute naar Walem gemarkeerd.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Combideal: 4 wandelkaarten

Deze combideal met vier wandelkaarten van Zuid-Limburg biedt in totaal meer dan 300 wandelroutes. Hiermee ontdek je de leukste paaltjesroutes in het Heuvelland, Parkstad en de Grensmaasvallei. Bestel nu 4 kaarten voor de prijs van 3!

Start- en eindpunt


Baanweg, Schin op Geul, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt