Brunssummerheide Rood NM1 Brunssum

Brunssummerheide Rood NM1 Brunssum

In het hart van de veelzijdige Brunssummerheide stroomt de Roode Beek. In het bronnengebied van deze ijzerrijke stroom treedt hoogveenvorming op en wisselen de heidevelden zich af met vennetjes en verre uitzichten met dichte, groenbemoste bosschages. Deze wandelroute gaat door een uniek stuk natuur in een omgeving die van zichzelf al schilderachtig is. Je hoeft de rode paaltjes maar te volgen. Parkeren kan bij het infocentrum van de Brunsummerheide, waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie.
Brunssummerheide Rood NM1 Brunssum - Foto 0

Start- en eindpunt


Nieuwenhagenerweg , 6445 Brunssum, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld

Op pad met Jenneke

Jenneke loopt route Rood NM1 over de Brunssummerheide. Ze ontdekt een uniek stuk natuur dat van zichzelf al schilderachtig is. Kijk je mee? 
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt