Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Bokkenrijdersroute KR1 Kerkrade

In Limburg was de achttiende eeuw het tijdperk van de Bokkenrijders: de legendarische roversbende die zijn naam ontleende aan de mythische figuren die op bokken door de lucht denderden. Rovers zul je niet tegenkomen op deze route; wel dichte bossen en kloostermuren waardoor je je terug in die legendarische tijd waant. De prachtige abdij van Rolduc heeft een eigen brasserie waar je heerlijk kunt lunchen in een bijzondere omgeving. Let ook op de Baalsbruggermolen aan het meanderende grensriviertje de Worm – dit is de enige abdijmolen van Nederland. Download de pdf van de wandelroute en waan je een echte Bokkenrijder in de mooie bossen van Kerkrade.

Start- en eindpunt


Heyendallaan 67-68, 6464 EP Kerkrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,2 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt