Bandkeramiek BK7 Beek

Bandkeramiek BK7 Beek

Rond 5.250 voor Christus arriveerden de eerste boeren in Nederland, meer specifiek in Zuid-Limburg. Archeologen vinden tegenwoordig zowel de sporen van die boerderijen terug als allerlei andere vondsten, zoals vuursteen en aardewerk. Veel aardewerk versierden ze met lijnvormige (lineaire) versieringspatronen. Die versieringen zijn zo typisch dat ze de naam hebben gegeven aan deze hele prehistorische cultuur: de Bandkeramiekers. In Beek zijn de afgelopen eeuw op vele plekken resten van de Bandkeramiek gevonden. 

Langs de Keutelbeek lagen verschillende Bandkeramische dorpjes. Deze wandelroute leidt je langs verschillende plekken waar archeologen de resten van deze dorpen hebben gevonden. Je kunt parkeren bij de Oude Pastorie in Beek. Let op: deze route is niet bewegwijzerd. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen.

Start- en eindpunt


Spaubeekerstraat, 6191 HW, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,6 km

Moeilijkheidsgraad


Heel makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt