Autoroute  Groenmetropool

Autoroute Groenmetropool

Het gebied van de 'Groenmetropool' strekt zich uit van Beringen (B) in het Westen, tot Heerlen (NL) en Düren (D) in het Oosten. Deze regio behoort tot een van de oudste steenkoolgebieden van Europa. 

Eeuwenlang werd het landschap beheerst door de steenkoolindustrie. Maar zelfs ná dit kolentijdperk blijkt dit gebied grenzeloos te zijn en blijkt met name de uitdaging om de verandering van 'zwart naar groen' vorm en inhoud te geven, een bindende factor te zijn. 

Om de saamhorigheid binnen de 'Groenmetropool' te benadrukken zijn twee recreatieve routes ontwikkeld: de Groenmetropool-fietsroute en de Groenmetropool-autoroute. 

Via deze routes zijn meer dan  bezienswaardigheden en natuur- en recreatiegebieden met elkaar verbonden. Meertalige informatie ter plekke (de zogenaamde 'Infopoints'), een overzichtelijke kaart (die verkrijgbaar is via de VVV-vestigingen) stimuleren de verdere ontdekking van de regio. 

Meer informatie omtrent deze routes zijn verkrijgbaar via: www.gruenmetropole.eu. De autoroute is in Nederland en Duitsland speciaal bewegwijzerd via de blauwe Groenmetropool-Autobordjes en is van Duren tot Beringen ongeveer 300 kilometer lang.

Start- en eindpunt


Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade (Startpunt Nederland)

Soort route


Autoroute

Afstand


299,8 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt