Autoroute  Groenmetropool

Autoroute Groenmetropool

Het gebied van de 'Groenmetropool' strekt zich uit van Beringen (B) in het Westen, tot Heerlen (NL) en Düren (D) in het Oosten. Deze regio behoort tot een van de oudste steenkoolgebieden van Europa. 

Eeuwenlang werd het landschap beheerst door de steenkoolindustrie. Maar zelfs ná dit kolentijdperk blijkt dit gebied grenzeloos te zijn en blijkt met name de uitdaging om de verandering van 'zwart naar groen' vorm en inhoud te geven, een bindende factor te zijn. 

Om de saamhorigheid binnen de 'Groenmetropool' te benadrukken zijn twee recreatieve routes ontwikkeld: de Groenmetropool-fietsroute en de Groenmetropool-autoroute. 

Via deze routes zijn meer dan  bezienswaardigheden en natuur- en recreatiegebieden met elkaar verbonden. Meertalige informatie ter plekke (de zogenaamde 'Infopoints'), een overzichtelijke kaart (die verkrijgbaar is via de VVV-vestigingen) stimuleren de verdere ontdekking van de regio. 

Meer informatie omtrent deze routes zijn verkrijgbaar via: www.gruenmetropole.eu. De autoroute is speciaal bewegwijzerd via de blauwe Groenmetropool-Autobordjes en is van Duren tot Beringen ongeveer 300 kilometer lang.
Autoroute  Groenmetropool - Foto 0
Autoroute  Groenmetropool - Foto 1
Autoroute  Groenmetropool - Foto 2

Start- en eindpunt


Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade (Startpunt Nederland)

Soort route


Autoroute

Afstand


301,3 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg