Fietsroute - 75 Jaar bevrijdingsroute Zuid-Limburg 63,1 km

75 Jaar bevrijdingsroute Zuid-Limburg

Margraten Download deze route

75 Jaar bevrijdingsroute Zuid-Limburg

Margraten Fietsroute 63,1 km Moeilijk
Op 12 september 1944 begon de Nederlandse bevrijding van de tweede wereldoorlog in het Zuid-Limburgse dorpje Mesch (gemeente Eijsden-Margraten). Deze fietstocht neemt je mee langs een aantal indrukwekkende plekken in Zuid-Limburg die te maken hebben met oorlog en bevrijding. En onderweg geniet je van de mooiste uitzichten.

Het startpunt van deze fietsroute ligt bij de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dit is de enige Amerikaanse begraafplaats in heel Nederland. Ruim 8000 soldaten hebben hier hun laatste rustplaats gekregen nadat ze sneuvelden in de oorlog. De oneindig lijkende rijen met witte kruisjes zijn enorm indrukwekkend om eens te zien. Neem de tijd om hier op je gemak rond te kijken en alle indrukken in je op te nemen. Daarna stap je op je fiets om koers te zetten naar Valkenburg en Beek. In Beek vind je het Oorlogsmuseum Eyewitness Beek. In dit museum word je ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog aan de hand van levensechte diorama’s met films, foto’s en geluidseffecten. Ook worden er hier allerlei attributen uit de oorlogstijd tentoongesteld. Een echte must-see als je meer te weten wilt komen over dit deel van de geschiedenis. 

Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl. Een complete fietsknooppuntenkaart met alle Zuid-Limburgse knooppunten in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.limburgwinkel.nl.

Volg knooppunten:
70-67-68-60-61-63-20-21-22-113-114-37-22-98-62-56-59-60-68-69-70

Overzicht

Start- en eindpunt

Amerikaanse begraafplaats

Soort route

Fietsroute

Afstand

63,1 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website