Een meisje loopt tijdens de Open Monumentendag rond bij Kasteel Cortenbach

Geocache-route
Op zoek naar de roversschat!

Beleef Middeleeuwse avonturen in Voerendaal

Ridder Kuno is een dappere ridder die op zoek is naar een bijzondere schat, maar opgepast! In dit gebied komen veel rovers voor! Ridder Kuno heeft een speciaal pad uitgestippeld om op een onopvallende manier bij de roversschat te komen en de rovers te omzeilen. Ga jij mee op moderne schattenjacht? 

Bestel ook de wandelroute!

Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Wat is geocaching eigenlijk?

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het idee is dat personen, organisaties en verenigingen, waar ook ter wereld caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door hun exacte positie op internet te vermelden. Andere Geocachers gebruiken deze coördinaten om de caches te vinden.

Een cache is een soort van schat en kan ontelbaar veel vormen aannemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Tupperware doos, oude munitiekisten, PVC buizen, noem maar op! Belangrijk is wel dat er een logboek in past, en de cache eventueel ruimte biedt aan ruilitems. Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache z'n geheimen prijs en beloont de vinder met een variatie aan verrassingen. Laat een leuk bericht achter in het logboek! Als je als vinder iets uit de cache meeneemt, wordt jou gevraagd om hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.

Begin je avontuur in 2 stappen!

Jongetje ligt in het gras tussen de bladeren met een verrekijker
1

Maak een account

Maak een account via de website of met de Geocaching-app om de kaart met alle geocaches bij jou in de buurt te bekijken. 

Een gezin wandelt over de vlonderplanken bij de vijver in Voerendaal
2

Vind de geocache

Gebruik de app of website om naar de geocache van Ridder Kuno te navigeren en je bent klaar om te gaan!

Kind zit in takkenhut in huttenbos bij Brunssummerheide

Heb jij de schat gevonden?

Ben jij op pad met de schatkaart van Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal? Met de code van het slot van de cache kun jij bij 'De Koffiemuuèle' (Furenthela 13, Voerendaal) terecht voor het veroveren van een extra beloning! 

Lees verder