Wijngaard Kunrader Vallei

Wijngaard Kunrader Vallei

Karsstraat 25
Voerendaal
Geschiedenis, aantal stokken
In 2009 is door Maurice en Nicole Wimmers wijngaard Sunset Hills aangelegd. Deze is in 2020 overgenomen door de familie Stassen en wordt voortgezet als wijngaard Kunrader Vallei in samenwerking met Sunset Hills. 

De wijngaard telt ongeveer 3000 wijnstokken. De zonovergoten hellingen van wijngaard Kunrader Vallei met haar kalkrijke bodem garanderen een fris fruitige Limburgse wijn. 

Druivenrassen en wijnsoorten
Rassen: solaris , cabernet cortis en Johanniter. Johanniter (wit) en solaris(wit) mix: witte wijn. Cabernet cortis: rode druif waarvan de rosé gemaakt wordt. Tevens een mousserende wijn/brut is (bubbles) van de Johanniterdruif, naast de witte wijn en rosé.  

Terroir
De wijngaard is gelegen in het 'Land van Kalk', een euregionaal plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. 

Die Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor deze wijngaard waardoor de wijn van bijzondere kwaliteit is vanwege de kalkrijke lössgrond. Kunradersteen lijkt op mergelkrijtgesteente (of ‘Limburgse mergel’), maar is veel harder omdat het veel compacter is en geen klei bevat.  

Landschap en klimaat
Op deze kalkgraslanden groeien zeldzame planten, zoals kalkwalstro en orchideeën. Er leven dieren als de das, de steenmarter en zeldzame amfibieën en insecten.

Wijnproces
De druiven worden eerst ontsteelt en geperst. Daarna gaat het sap in roestvrijstalen vaten, waarin het 3 weken gaat gisten. De natuurlijke suiker uit de druiven is dan omgezet in alcohol en het druivensap is wijn geworden.

Wijngaard Kunrader Vallei is onderdeel van Route des Vins Winthagen

Openingstijden


Rondleidingen, proeverijen en arrangementen zijn voor groepen op aanvraag te organiseren.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard Kunrader Vallei. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!