Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wijngaard Fort Sanderbout

Wijngaard Fort Sanderbout

Fort Sanderbout 10
Sittard
Wijngaard Fort Sanderbout ligt op een unieke plek. De wortels van de druivenranken halen hun voeding uit de eeuwenoude schootsvelden aan de voet van Fort Sanderbout, een voormalig bastion in de vestingwerken van Sittard. 

Een gedreven clubje vrijwilligers verzorgt de druivenranken met veel liefde en toewijding. Binnen in het Fort maken ze op ambachtelijke wijze heerlijke wijn van hun pinot noir en pinot gris druiven: de Zittesje Wien van de Wal.
Wijngaard Fort Sanderbout - Foto 0
Wijngaard Fort Sanderbout - Foto 1

Openingstijden en tarieven


Ontdek de wijngaard en het fort via een rondleiding met Proeverij bestaande uit 1 glas rode en 1 glas witte wijn inclusief hapjes.
Wanneer: Iedere tweede zaterdag, startend vanaf eind juli en lopend t/m oktober. 
Van 12.30-14.00 uur en van 14.30-16.00 uur.

Een bezoekje brengen aan Wijngaard Fort Sanderbout kan ook op de eerste zaterdag van de maand, in combinatie met een wandeling van de werkgroep Geheime Tuinen. Aanmelden via info@geheimetuinenvansittard.nl

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Activiteiten

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!