Stichting Dr. Edith Stein Echt

Stichting Dr. Edith Stein Echt

Edith Stein, jodin, filosofe, bekeerlinge tot het katholieke geloof, karmelietes, werd geboren op 12 oktober 1891. Ze was levenslustig en buitengewoon begaafd. Als gepromoveerd filosofe had ze een oprechte drang om de zin van het menselijk leven te vinden. 

Dit werd uiteindelijk een zoeken naar de waarheid. Waarom bestaat de mens? Wat is de zin van het leven? De geschriften van de Heilige Theresia van Avila gaven haar uiteindelijk de overtuiging om christen te worden en ze liet zich dopen in 1922. 

De combinatie van haar filosofie en christendom maakte haar tot een bijzonder persoon. In het begin liepen de inwoners van Echt daarentegen niet warm voor de verering van hun voormalige dorpsgenote Edith Stein. 

Toch werd zij in 1998 uiteindelijk heilig verklaard, al blijft ze een enigszins omstreden heilige door haar joodse afkomst. Op dit moment is, naast de Stichting Edith Stein, het Museum van de Vrouw gehuisvest in Cultuurhuis Edith Stein in Echt, het enige in zijn soort. 

Nergens in Nederland is een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat leven is, zo vertelt het museum haar verhalen. Het vertelt over verleden, heden en toekomst. 

Sinds 2003 worden in de tentoonstellingen uiteenlopende thema’s behandeld met als rode draad de vrouw. Naast wisselende tentoonstellingen biedt het museum kunstenaars uit Echt en omgeving de mogelijkheid hun werk te exposeren. 
Stichting Dr. Edith Stein Echt - Foto 0
Stichting Dr. Edith Stein Echt - Foto 1
Stichting Dr. Edith Stein Echt - Foto 2
Stichting Dr. Edith Stein Echt - Foto 3

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Stichting Dr. Edith Stein Echt. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.