Sint-Landricuskerk

Sint-Landricuskerk

De Sint-Landricuskerk is na 1500 jaar geschiedenis, een brand en een aardbeving, nog steeds te bewonderen in Echt. De oorsprong van de parochie van Echt gaat meer dan 1500 jaar terug in de tijd. 

Het is dan ook niet gek dat de Echter Sint-Landricuskerk al veel heeft doorstaan. Zo stortte na de bevrijding van Echt in 1945 de zwaar beschadigde torenspits in na een krachtige westenwind, werd de kerk ruim twintig jaar later getroffen door een hevige brand en leed deze in 1992 schade door een aardbeving. 

De kerk overleefde het wonderlijk genoeg allemaal. Inmiddels is de Sint-Landricuskerk officieel verheven tot bedevaartsoord voor de heilige Edith Stein, die van 1938 tot 1942 verbleef in Echt. De koormantel die zij droeg is nog steeds te zien in de kerk. Naast de koormantel hangt een drieluik door de Echter kunstenares Karin Deneer waarin een beeltenis van Edith Stein met koormantel, Theresia van Avila en Johannes van het Kruis is verwerkt. De koormantel bleef na haar arrestatie, door de Gestapo, achter in het klooster en hangt nu bij deze gedenkplek.

Ook buiten de kerk wordt deze medepatrones van Europa en de andere Joodse slachtoffers van WO II nog altijd herdacht door middel van het monument dat je kunt zien aan de rand van het kerkplein.

De Sint-Landricuskerk is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour.

Openingstijden en tarieven


Raadpleeg de website voor meer informatie.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!