Sint-Jacobus de Meerderekerk

Sint-Jacobus de Meerderekerk

Maasheuvel 6
Roosteren
Deze kerk herdenkt Sint-Jacobus de Meerdere, voor wie duizenden mensen jaarlijks de Camino naar Santiago de Compostela wandelen. Ter nagedachtenis van Sint-Jacobus de Meerdere liepen al miljoenen wandelaars de welbekende Sint-Jacobsroute, ook wel de Camino naar Santiago de Compostela genoemd. 

De route wordt intussen niet alleen begaan door gelovigen, maar door allerlei soorten pelgrims die op zoek zijn naar zingeving en een blik naar binnen. Honderden kerken in Europa werden bovendien gewijd aan Sint-Jacobus de Meerdere, zo ook deze in Roosteren. 

De oorspronkelijke Roosterse kerk uit de dertiende eeuw werd in 1843 vervangen door de huidige kerk, die architect Jean Dumoulin ontwierp. In de Tweede Wereldoorlog liep de kerk schade op, die in 1946 werd hersteld. Inmiddels is de kerk benoemd tot rijksmonument.  

De Sint-Jacobus de Meerderekerk, is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour.

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!