Heilige Stephanuskerk

Heilige Stephanuskerk

Kerkstraat 53-37
Dieteren
In Het Smalste Stukje Nederland staat de Heilige Stephanuskerk, waarin traditionele en moderne elementen samenkomen. Achter de huidige Heilige Stephanuskerk in Dieteren gaat een rijke geschiedenis schuil. 

De grond waar deze kerk nu op staat, heeft al verschillende religieuze gebouwen mogen herbergen. In het begin van de zestiende eeuw duikt de middeleeuwse kapel van Dieteren al op in geschriften. 

De kapel zoals die toen werd beschreven, moest omstreeks 1845 echter plaatsmaken voor een grotere waterstaatskerk, een mooi symbool voor het zelfstandig worden van  de parochie toentertijd. 

Die kerk werd rond 1940 weer vervangen voor een nieuwe, neoromaanse kerk, die tijdens de oorlog ernstige schade opliep. Enkele jaren daarna is hij hersteld tot de huidige vorm, waarin traditionalistische en moderne elementen met gemak samenvloeien tot een geheel. 

De ronde bogen, een toren met een spits tentdak en het lichte, witgepleisterde interieur maken dit heilige huis tot een gekoesterde plek in dit kleine plaatsje in Het Smalste Stukje Nederland.

De Heilige Stephanuskerk is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour.

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!