Burgemeester Damenpark

Burgemeester Damenpark

Kummenaedestraat 45
Geleen
Het park werd in 1932 aangelegd als gemeentelijk sportpark. Een ovale 650 meter lange grasbaan vormde het hart van het park. Met een overdekte tribune voor duizend toeschouwers. Daaronder lagen kleedruimtes, wc’s, wasruimtes, en boxen voor paarden en motoren die deelnamen aan de races. In 1970 werd hier bovendien de allereerste Pinkpop georganiseerd. Het podium van Pinkpop was een uitbouw vanuit de oude tribune.

Na 1945 kwam er een sintelbaan waar in de winter op geschaatst werd. Achter de tribune kwamen zwembaden. Het park werd in 1952 vernoemd naar de initiator van het park, burgemeester Frans Damen. Sportcomplex Glanerbrook kreeg in de jaren ’80 zijn beslag. Ondanks de ingrepen behield het park zijn rustieke karakter. Voor Geleners bleef het een centrale plek. Met sportwedstrijden voor scholen, en vuurwerk op Koninginnedag. Het park onderging rond 2000 een renovatie en is nu een mooie groene plek om doorheen te struinen.

Het Burgemeester Damenpark is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn voor publiek. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour.

Openingstijden en tarieven


Het park is vrij toegankelijk

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!