Informatie in verband met coronavirus

Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast. Daarnaast zijn ook restaurants, cafés, musea, theaters en vele attracties en hotels tot en met 28 april gesloten. Contacteer de aanbieders voor de laatste updates. Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn tot en met 28 april gesloten. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons via social media voor de laatste updates en informatie over activiteiten in Zuid-Limburg.

Cisterciënserabdij Lilbosch

Echt Bezoek website

Cisterciënserabdij Lilbosch

Cisterciënserabdij Lilbosch Pepinusbrug 6Echt 0475-481253 Stuur e-mail Naar de website
Abdij Lilbosch is een buitengewone Abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag. Het complex werd grotendeels in 1883 gebouwd. Het omvat een kloostergebouw met blokvormig poortgebouw, enkele rond een binnenplaats gesitueerde verblijfsgebouwen met een neogotische kapel en een gesloten hoeve uit 1887. Het klooster Lilbosch werd in 1912 tot abdij verheven. Deze abdij is omgeven door bossen, landerijen en weilanden.

Limburgs Kloostervarken
Vijf Limburgse varkenshoeders hebben de handen ineen geslagen en het Limburgse varken, oftewel Livar, weer terug geïntroduceerd. Het Livar varken wordt gehoed in samenwerking met Abdij Lilbosch in Echt. Hier scharrelen de Livar varkens en worden ze met veel liefde verzorgd door de monniken. Tijdens rondleidingen kun je kennis maken met de levenswijze en het werk van de Cisterciënzer-monniken en bezoek tevens de eigen boerderij met de Livar-varkens en de vluchtbunker uit 1942. Abdij Lilbosch is een buitengewone Abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag.

Overzicht

Adres
Pepinusbrug 6, Echt
0475-481253
Openingstijden en tarieven

Toegankelijk op zondag van 6.30-18.30 uur en op weekdagen van 6.30-8.30 uur.  

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Cisterciënserabdij Lilbosch. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website