Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Cisterciënserabdij Lilbosch

Abdij Lilbosch is een buitengewone Abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag. Het complex werd grotendeels in 1883 gebouwd. Het omvat een kloostergebouw met blokvormig poortgebouw, enkele rond een binnenplaats gesitueerde verblijfsgebouwen met een neogotische kapel en een gesloten hoeve uit 1887. Het klooster Lilbosch werd in 1912 tot abdij verheven. Deze abdij is omgeven door bossen, landerijen en weilanden.

Limburgs Kloostervarken
Vijf Limburgse varkenshoeders hebben de handen ineen geslagen en het Limburgse varken, oftewel Livar, weer terug geïntroduceerd. Het Livar varken wordt gehoed in samenwerking met Abdij Lilbosch in Echt. Hier scharrelen de Livar varkens en worden ze met veel liefde verzorgd door de monniken. Tijdens rondleidingen kun je kennis maken met de levenswijze en het werk van de Cisterciënzer-monniken en bezoek tevens de eigen boerderij met de Livar-varkens en de vluchtbunker uit 1942. Abdij Lilbosch is een buitengewone Abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag.

Openingstijden en tarieven


Toegankelijk op zondag van 6.30-18.30 uur en op weekdagen van 6.30-8.30 uur.  

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Cisterciënserabdij Lilbosch. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!