detail

Sittardse Basiliek vertelt

De aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (de eigenaar van de kerk) verzorgt ook in 2023 weer rondleidingen in de Sittardse basiliek: rondleidingen op aanvraag en rondleidingen op vastgestelde data.

De rondleidingen duren circa 90 minuten. Je krijgt uiteraard uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het interieur van het kerkgebouw. Verder worden ook de sacristie, de galerijen en het oksaal bezocht. Tevens kun je antieke paramenten en kazuifels bewonderen. 

De kosten bedragen € 5,- per persoon.
De opbrengst is voor het onderhoud van het kerkgebouw

Aanvang is op maandag telkens om 14.00 uur en op zaterdag telkens om 12.00 uur. Bijeenkomst bij de hoofdingang van de basiliek, Oude Markt 3.

Voor rondleidingen op aanvraag op een door jou gewenste datum/tijdstip(indien mogelijk) kun je contact opnemen met onderstaand emailadres of telefoonnummer.

E-mail: rondleiding.basiliek@rk-kerken-sittard.nl of 046-4515141 (geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-12.00 uur).

De basiliek is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour

Groepsgrootte


Minimaal 6 personen en maximaal 6 personen

Deze activiteit is ook individueel boekbaar. Je sluit dan aan bij de groep.

Duur


1,5 uur

Prijs


€ 5,- per persoon.

Blog: dagje Sittard

Kim van Het Reiskoffertje ging een dagje op verkenning in Sittard en kreeg bij de Basiliek een rondleiding van gids Theo. Lees je mee over haar ervaringen?
Lees verder

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Informatie en reserveren


Stel je vraag

Wil je meer informatie over Sittardse Basiliek vertelt, vul dan dit contactformulier in. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat. Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, is het prettig als je al zoveel mogelijk informatie geeft via het contactformulier. Denk hierbij aan:

  • de datum die je in gedachten hebt
  • het aantal (verwachte) personen
  • jouw telefoonnummer om ook telefonisch contact met je op te kunnen nemen
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.