Rust vinden

...op de Charmecamping van Vakantiehoeve Bellet

Na een heerlijke zomer, genieten we nog even van de laatste zomerse dagen in Zuid-Limburg. In een bijzonder mooi en rustig hoekje van Zuid-Limburg, zijn we te gast bij Vakantiehoeve Bellet in het gehuchtje Cottessen, bij Vijlen. Rust kan hier met een hoofdletter worden geschreven, want behalve de typische boerderijgeluiden, hoor je in dit stiltegebied helemaal niets. Op deze kleinschalige, prachtig aangelegde charmecamping  geniet je van adembenemende Limburgse vergezichten, rust en persoonlijke gastvrijheid.

Warm welkom

Als we ’s middags aankomen, worden wij persoonlijk ontvangen door Marjan en Wiel Crombach. Marjan en Wiel geven ons persoonlijk een korte rondleiding over de camping en laten ons de vrije campingplaatsen zien waar we uit kunnen kiezen. Je kunt aan alles merken dat de camping met veel zorg is aangelegd. De gezellige hoekjes en prachtige bloemen overal, zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Hoewel de monumentale boerderijhoeve niet meer actief als boerderij in gebruik is, zie je wel overal het boerderijverleden terug. Zo lopen er ‘leen’ schapen, koeien en een paard in de wei, zijn er kippen en een gans en staan de oude boerderijwerktuigen waar Wiels vader nog mee gewerkt heeft, nog op het landgoed, maar nu onder andere als bloembak.

Tot in de puntjes verzorgd

Bij Vakantiehoeve Bellet kampeer je in een typisch Limburgse fruitgaard. Je kijkt uit op de heuvels en het Geuldal of de typisch Limburgse hoogstam fruitgaard. Het landschap is hier betoverend mooi. Er staat ook een bankje op de camping waar je kunt genieten van de vergezichten en vanzelf een beetje gaat mijmeren. Als ik ooit een boek ga schrijven, weet ik nu al dat dit de ideale plek is om inspiratie op te doen.

De 15 campingplaatsen zijn tot in de puntjes verzorgd. Ze liggen allemaal aan de rand van het terrein waardoor je geniet van privacy en ruimte. De camping is autovrij en alle plaatsen zijn verhard. De helft van de staanplaatsen is geschikt voor campers. Je merkt dat Marjan en Wiel tot in de kleinste details over alles hebben nagedacht. Zo zijn de kampeerplaatsen uitgerust met een kort stukje kunstgras dat aansluit op natuurgras. Hierdoor houd je zelfs bij regen droge voeten en stap je niet in de modder.

Ook het sanitair is zeer schoon en verzorgd. Er wordt regelmatig gepoetst en het is er altijd even netjes. Op de camping is ook aandacht voor duurzaamheid. Zo staan er mooie bakken waar je het afval heel makkelijk kunt scheiden en is douchen en warm water met muntjes.

Heb je fietsen bij je? Ook hier is over nagedacht. Deze stal je in de speciale ‘fietsenstal’ met zelfs een oplaadpunt voor e-bikes. Voor (gratis) Wifi kun je terecht in de gezellige, verwarmde ‘huiskamer’. In deze sfeervolle ruimte staat een televisie en vind je wandelroutes en boeken. Je kunt er zelfs gebruik maken van de gezamenlijke koelkast en magnetron. Marjan vertelt dat er plannen zijn om er een pellet kachel te plaatsen, zodat je op koude dagen heerlijk kunt opwarmen bij de haard. Je merkt dat Marjan en Wiel er alles aan doen om het hun gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Mam, lekkere peren!

Op onze kampeerplaats staat een prachtige perenboom. Deze hangt helemaal vol met peren. In dit jaargetijde vallen ze spontaan uit de boom en dat vindt mijn dochter helemaal geweldig. Ze begint meteen met het verzamelen van het fruit. Van andere campinggasten horen we dat ze er heerlijke perenmoes van hebben gemaakt.

Aandacht voor streekproducten

Marjan en Wiel hebben geen boerderijwinkel, maar omdat ze hun gasten toch typische boerderijproducten willen bieden, komt er twee keer in de week een lokale fruitboer naar de camping met seizoensfruit en verse eieren. Daarnaast organiseren zij maandelijks een activiteit voor hun gasten. Altijd gerelateerd aan producten die kenmerkend zijn voor deze streek. Zo staat deze maand een rondleiding en proeverij in de ambachtelijke stroopstokerij Hombourgeois op het programma.

Genieten van ambachtelijk hoevemelk ijs

Hoogtepunt voor mijn dochter was de komst van de leuke ijskraam van Paul’s ijsboerderij uit Wijlre. In deze leuke ijskraam kun je zelf jouw coupe samenstellen. Je kiest eerst de smaken ijs en vervolgens mag je zelf versieren met vers fruit, slagroom, toppings of dips. Dat werd dus een heerlijk ijsje!

Wandelen

Vanaf de camping wandel je zo het prachtige wandelgebied in. Naar België, het Vijlenerbos in, of het prachtige Geuldal. Je kunt hier werkelijk alle kanten op. Wij wandelen het rondje rond de camping dat door hoogstam fruitgaarden voert, het Geuldal en geologisch monument de Heimansgroeve (waar het oudste gesteente van Nederland aan de oppervlakte komt). Leuk om te weten: met de stenen uit deze groeve is ook de Bellet hoeve gebouwd!

Tijd voor elkaar

Voor mijn dochter van 6 was het even wennen al die rust op de camping, na drukke weken op school. Er zijn geen speciale faciliteiten voor kinderen, maar doordat de camping autovrij en kleinschalig is, is er wel alle ruimte om te spelen. Schapen aaien, fruit verzamelen, spelletjes spelen en vooral samen zijn zonder afleiding. De directe wandelomgeving met de Geul, beekjes, koeien en spannende afdalingen, maakt het voor kinderen een heel leuk wandelgebied. Ons verblijf is omgevlogen en ze heeft zich totaal niet verveeld!

Ook sfeervolle vakantiewoningen

Behalve de minicamping, beschikt Vakantiehoeve Bellet ook over twee vakantiewoningen, het Belleter Bakhuis en het Hoevehuis. Dus heb je geen kampeermiddel, maar mocht je ook willen genieten van deze prachtige en sfeervolle plek, boek dan één van de vakantiewoningen! Net als de camping, sfeervol en tot in de puntjes verzorgd!