Camping 't Geuldal

Gezellig kamperen tusen de Geul en mergelgrotten

De zomervakantie is ten einde. Wat is er nu leuker om de vakantie af te sluiten met een kampeerweekend in Zuid-Limburg? Het is echt Hollands zomerweer, maar dat mag de pret niet drukken. Er is genoeg te doen op familiecamping ´t Geuldal en de directe omgeving. Wij hebben er zin in!

Kamperen tussen de Geul en Mergelgrotten

De ligging van Camping ’t Geuldal is ideaal. Tussen de Geul en de mergelgrotten, ligt de camping aan een verkeersluw wandel- en fietspad (zoek van tevoren even uit hoe je het beste kunt aanrijden naar de camping!). Je loopt of fietst zo het natuurgebied in. Wandel door het bos naar Valkenburg of naar Meerssen. Onderweg kom je een hoop leuke cafeetjes en eetgelegenheden tegen. Zo kan het zomaar gebeuren dat je wandeling of fietstocht langer duurt dan gepland :). Wil je Maastricht bezoeken? Neem dan de trein in Meerssen (treinstation op 2 km afstand) en je bent er zo! Ook een bezoek aan de tegenovergelegen mergelgroeve Curfsgroeve mag je bij een verblijf op deze camping niet overslaan!

Ruime, mooi aangelegde camperplaatsen

Was Camping ’t Geuldal zo’n 80 jaar geleden nog een weiland waar je links of rechts naast de koeien mocht kamperen, anno 2019 is het een prachtig aangelegde camping. Groene haagjes, keurig verzorgd gras, Franse schapenhekjes en mooie aanplanting. Ruim opgezette plaatsen met veel privacy. Groene kampeervelden omsloten met haagjes, waar je op een ruime plek toch gezellig bij elkaar staat. Voor rustzoekers zijn er plekjes met uitzicht op de Geul aan de rand van de camping. En speciaal voor campers, ruime camperplaatsen met grind én gras. Zelfs grote campers kunnen hier terecht! Ondanks dat Camping ’t Geuldal een middelgrote camping is, ervaar je dat door de ruime opzet totaal niet. Het is een rustige camping in het groen. Af en toe hoor je de nabij gelegen snelweg en enkele overvliegende vliegtuigen, maar wij hebben het niet als storend ervaren.

Het moderne, goed onderhouden sanitair is gevestigd in de voormalige koeienstal. Verder zijn er op het terrein nog diverse sanitairgebouwtjes, sfeervol bekleed met hout. Ter voorkoming van waterverspilling, is warm water verkrijgbaar door middel van een ‘campingsleutel’.

Spelen, spelen en nog eens spelen

Hoewel het idee een moeder-dochter weekend was, heb ik mijn dochter weinig gezien :). De ruim opgezette speeltuin met diverse originele speeltoestellen, air trampoline, voetbalveld, recreatieruimte met speelhoek (vroeger de hooizolder), zorgen voor uren vertier! Speelkameraadjes waren snel gevonden. En met de leensteps, skelters en speeltractoren, was het campingterrein snel verkend. Het enige dat ontbreekt is een zwembad, maar de echte waterratjes kunnen via de camping met korting het zwembad in Meerssen bezoeken (op 2 km van de camping).

Kinderboerderij en dieren voeren

Op de camping zijn nog steeds dieren te vinden. Kippen, konijnen, hangbuikzwijntjes, geitjes en zelfs alpaca’s. Behalve dat het leuk is om hiernaar te kijken, mag je ’s morgen onder begeleiding de dieren voeren. Je krijgt leuke uitleg over de dieren. Mijn dochter vond het heerlijk de konijnen te aaien en reuze interessant de vers gelegde eieren te zien!

Max de Mergelmuis en een enthousiast animatieteam

In de mergelgrotten tegenover de camping woont Max de Mergelmuis. In het hoogseizoen maakt hij regelmatig een rondje over de camping en kun je met hem knuffelen. Daarnaast is er in het hoogseizoen een gevarieerd animatieprogramma, met zelfs speciale activiteiten voor tieners. Als knutselfanaat was de knutselactiviteit bij mijn dochter favoriet.

Gezellig kampvuur

Aan de rand van de camping ligt een sfeervolle kampvuurplaats. En laten wij nou net het geluk hebben dat er ’s avonds een kampvuur werd georganiseerd! Na het zingen van kampvuurklassiekers op de boomstammen rond het kampvuur, kon iedereen een marshmallow roosteren. Om vervolgens opgewarmd en met volle buiken naar bed te gaan!

Nieuw: Brasserie Bie de groeve

Tijdens ons verblijf (augustus 2019) waren ze nog druk bezig met de laatste voorbereidingen, maar vanaf september opent Brasserie Bie de groeve haar deuren. Behalve voor een kop heerlijke koffie met Limburgse vlaai, kun je hier terecht voor échte streekproducten. Vers bereid, met producten uit de streek, belooft het een heerlijke brasserie te worden. Een leuke aanvulling op de camping, al zijn er ook diverse eetgelegenheden op loopafstand van de camping. Daarnaast krijgt de camping ook een campingwinkel, waar je tevens streekproducten kunt kopen. Zodat je thuis nog even na kunt genieten!

Wintercamping

Voor het eerst is Camping ’t Geuldal ook in de winter geopend. Door haar gunstige ligging tussen Valkenburg en Maastricht, is het een ideale uitvalsbasis om de vele kerstmarkten in de omgeving te bezoeken! Ons VW busje is helaas minder geschikt voor winterkamperen, maar wij gaan zeker nog een keer kamperen op deze gezellige familiecamping in het groen! En genieten van de hartelijke gastvrijheid van de familie Vaessen!