Spelen in de Middeleeuwen op Kasteel Hoensbroek

Yes! De nieuwe Wegwijzer is er weer! Gratis en voor niets op te halen in de VVV-winkels: alle informatie bij elkaar over alles wat er te beleven valt in Zuid-Limburg. Eén van die attracties is het welbekende Kasteel Hoensbroek. In gepaste kledij neemt slotbewaarder Wiel me mee naar alle geheime en noemenswaardige plekjes in het prachtige kasteel.

Bekijk de vlog!

Zes eeuwen geschiedenis in één middag. Sjonge. Gewapend met de stempelkaart van de kinderspeurtocht (‘Vind de 10 meest bijzondere plekjes in het kasteel’) vertelt Wiel me alle sappige verhalen van de volwassenen-rondleiding. Best of both worlds. We bezoeken onder meer de balzaal en de eetzaal, de groene kamer, het uitkijktorentje en brr… de kerker. Hoe spannend dat was, kijk je maar snel in de vlog!

Kasteel Hoensbroek is een monument. Het was van de veertiende tot de twintigste eeuw in bezit van de familie Hoen, op het landgoed Broeck: Hoensbroek! De eerste stenen stammen uit 1375, en in de eeuwen die volgden kwam er steeds meer bij. Niet alleen architectuur- en geschiedenisliefhebbers kunnen hier hun lol op; de verhalen over het leven in het kasteel maken een bezoekje tot een superleuk uitje voor iedereen. Alleen jammer dat ik de jurk niet mag houden.

Liefs, Jenneke