Laura bezoekt... A GoGo Valkenburg

Laura bezoekt… Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

Iedereen die ooit in Valkenburg geweest is, heeft hem zeker weten gezien. Met zijn grote toren, kabelbaan en vele (familie)activiteiten, mag hij zich met recht ‘De spannendste heuvel van Valkenburg’ noemen. Trek dus jullie kabelbaanbeugel maar vast aan, want deze maand neem ik jullie mee naar Attractiepark Kabelbaan Valkenburg.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Attractiepark Kabelbaan Valkenburg zal voor velen vooral bekend zijn door zijn kabelbaan. Vanaf het station onderaan de Neerhem, brengt hij zijn bezoekers naar de 68 meter (!) hogere Wilhelminatoren, boven aan de heuvel. Deze Wilhelminatoren bestaat niet alleen uit een café/restaurant, maar biedt ook mogelijkheden voor echte adrenalinejunkies! Het is op bepaalde dagen namelijk mogelijk om van deze 35 meter hoge toren naar beneden te tokkelen. Zeker een aanrader voor echte durfals!

Aangezien ik alles behalve een durfal ben, koos ik toch meer voor de rustigere familie-activiteiten. Boven op de berg is er namelijk nog veel meer te beleven! Zo is er een 375 meter lange rodelbaan, waarin je een prachtig uitzicht hebt op Valkenburg. Wat extra fijn is aal deze attractie: Je kunt zelf je snelheid bedienen. Met een dapper kindje kun je dus met fijne snelheden door de baan racen, terwijl je met rustigere kindjes in een slomer tempo door de baan kunt. Uiteraard wel altijd goed op de borden letten, want in de bochten moet je rustiger door de baan gaan.

Naast dat er boven op de berg nog allerlei speelmogelijkheden zijn voor kinderen tot een jaar of 12 (zoals de tubingbaan en de speeltuin), is het ook zeker aan te raden om de ‘onderkant van de heuvel’ eens te bezoeken. Hier zijn namelijk ook verschillende familie-activiteiten te vinden, zoals een minigolfbaan. Vooral leuk om te doen als je met een groter groepje Valkenburg bezoekt.

Behalve de minigolf baan, is er aan de onderkant van de heuvel nog veel meer te beleven! In de grot naast de minigolf baan kunnen verschillende groepsactiviteiten gedaan worden. Zo kun je er lasergamen of levend tafelvoetballen. Maar wat ik persoonlijk zeker een aanrader vind voor gezinnen zijn de zandsculpturen.