Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

De Route van de Reus ST1 Nuth

Het landelijke dorpje Schimmert ligt in een prachtig gebied. Van veraf zie je de 38 meter hoge watertoren van dit dorp al boven de gebouwen uitstijgen. In Schimmert kun je echter nog veel meer. Je vindt bijzondere tuinplanten bij de Marnis Kwekerij, je bewondert de sierlijke Remegiuskerk en je leert alles over naoorlogse tractoren en gebruiksvoorwerpen uit het boerenbestaan in het Boerderij- en Heemkundemuseum. De heerlijkste producten uit de streek proef je tijdens een korte wandelpauze bij De Auw Stoof Confits en je auto vind je makkelijk weer terug bij de kerk. Je hoeft de rode paaltjes maar te volgen.

Start- en eindpunt


Klein Haasdal 4A, 6333 AK Schimmert, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt