Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Zandsteenblok Rozenhof

Zandsteenblok Rozenhof

Camerig 12
Vijlen
Bij Camping Rozenhof worden wandelaars op een prachtig uitzicht over het Geuldal getrakteerd. Wandelaars kijken hier uit over een 5-sterrenlandschap, officieel toegekend door het ministerie van Natuur en Milieu. Op het terras van de camping zien wandelaars een enorme steen liggen. Gokje hoeveel deze steen weegt? Deze joekel telt 14.045 kilo!

Het is een zandsteenblok die in Zuid-Limburg is afgebroken van een steenlaag toen de Alpen werden gevormd en door de Maas hierheen gevoerd op ijsschotsen. Dit soort immense rotsblokken zijn door heel Europa te vinden en ze zijn op andere plekken gebruikt voor prehistorische bouwwerken zoals de hunebedden en Stonehenge.

Meer weten over geologische schatten? VVV Zuid-Limburg heeft een wandelplattegrond uitgegeven met de naam ‘Geologische schatten in het Geuldal’. Deze is verkrijgbaar bij de  VVV Vestigingen.

Openingstijden en tarieven


Dit zandsteenblok kan dagelijks, gratis bezichtigd worden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Meer van Zandsteenblok Rozenhof

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!