Wine It Up

Wine It Up

Wine It Up is een winkel met een selectie van lokale en internationale wijnen in Valkenburg (Zuid-Limburg). Wijnproeverijen, voor zowel horeca als particulieren behoren tot de mogelijkheden.

Wijnen in de regio Valkenburg (Zuid-Limburg)
Vooral hier, in het zuiden van Limburg, heerst er toch wel een bourgondische cultuur wat betreft het genieten van onder andere wijn en spijs. Wine It Up wordt ook omgeven door wijnhuizen en -domeinen, die zelf wijn oogsten. 

Denk daarbij aan wijndomein St. Martinus in Vijlen en Wijngoed Fromberg in Voerendaal. Dat maakt deze locatie ook zo bijzonder! Voor de wijnliefhebber geldt hier zeker: 'Leven als God in Frankrijk'.

Inspiratie
Wijnen zijn complex. Dezelfde wijn, afkomstig van druiven van dezelfde wijngaard, kan het ene jaar heel anders proeven dan het andere jaar. Diverse aspecten beïnvloeden de smaak van wijn. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mensen. 

Onder andere de omgeving en het weer beïnvloeden de stemming en de gemoedstoestand, net als wijn. Deze factoren bepalen ook hoe je bepaalde dingen, bijvoorbeeld wijn, kunt ervaren en proeven. 

Deze combinatie is fascinerend. Doel van Wine it Up is om mensen en wijnen ‘bij elkaar te brengen’. Je kunt hier op een informele manier, de juiste wijn vinden die aansluit bij je smaak en je gemoedstoestand.

Wijn proeven als onderdeel van het Leven
Een favoriete uitspraak is: 'Anni, amore e bicchieri di vino. Non si contano mai’. Dit is een Italiaans gezegde. Het betekent: 'leeftijd en glazen wijn moet je nooit tellen. Geniet van het leven, vergeet de jaren, blijf jong en geniet samen met je goede vrienden van goede wijn'. 

Het is een ietwat vrije, vertaling van het gezegde. Maar het is natuurlijk alleszeggend! Dit levensmotto komt ook terug bij de wijnproeverijen.

Wijnproeverij
Wat de wijnproeverijen onderscheidend maakt, is dat ze allereerst informeel zijn. Het gaat ten slotte om samen te proeven en samen te genieten. Ten tweede is geen enkele proeverij standaard! 

Iedere wijnproeverij wordt persoonlijk samengesteld zodat de selectie aansluit bij je verwachtingen en wensen. Meer informatie hierover vind je op de website.

Selectie wijnen
Voor de wijnhandel is er een gevarieerde selectie van rode, witte, rosé en mousserende wijnen samengesteld. Naast Europese wijnen zijn ook wijnen uit de ‘Nieuwe Wereld’ aanwezig. Dit zijn landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Chili et cetera. 

Deze wijnen zijn interessant omdat dit wijnen zijn, waarvan de druiven in een heel ander klimaat met een hele andere grondsoort, geoogst worden. Daardoor zijn deze wijnen vaak heel onderscheidend, ten opzichte van wijnen uit de welgekende klassiekere wijnlanden.

Openingstijden


Je kunt de website voor de openingstijden raadplegen.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wine It Up. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!