Wilde Planten Kwekerij

Wilde Planten Kwekerij

Pastoor Kikkenweg 28
Cadier en Keer
De Nederlandse natuur kent een enorme rijkdom aan bloemen en planten. Deze is echter verspreid over verschillende, soms ver uit elkaar liggende landschappen of eco-systemen. Een specifieke bodemgesteldheid, vochthuishouding en/of bezonning ter plekke, zorgen ervoor dat telkens verschillende planten en dieren in onderlinge afhankelijkheid op een beperkt gebied samenleven.

Door op een klein oppervlak van park of tuin, de kenmerken van verschillende milieus na te bootsen, kunnen mensen die rijkdom aan kleuren en verschijningsvormen intensiever beleven.

Door meer natuur in de tuin, maak je bovendien verbindingen mogelijk met kleine of grotere natuurgebieden in je omgeving. Dit geeft planten en dieren meer kansen om zich te verplaatsen naar voor hen nieuwe gebieden. Meer levenskansen, minder soorten op de rode lijst.

Openingstijden en tarieven


April tot en met november elke zaterdag van 13.00-17.00 uur geopend. Buiten de openingstijden is de kwekerij altijd te bezoeken op afspraak.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wilde Planten Kwekerij. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!