Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Wijngoed Lenoire

Wijngoed Lenoire

Bas Lenoire heeft meer dan 350 wijndomeinen bezocht. Dit gaf volop brandstof aan zijn droom en droeg zorg voor de ambitie om ooit een eigen wijn te produceren. Een opleiding tot wijnmaker en de opportunity om een perceel grond op de Rasberg te kunnen verwerven deed de rest. In 2021 zijn de eerste 4000 ranken aangeplant.

Terroir
De Rasberg is een prachtig cadeau van moeder natuur. In het ‘Krijt-tijdperk’ vormde zich mergel dat voor 90% uit kalk bestaat. Deze bodemsamenstelling is uitermate geschikt voor wijnbouw. De Maas bracht toen ook veel kiezel mee en dat draagt bij aan een goede waterhuishouding.

Landschap en klimaat
Vanaf het wijngoed heb je een adembenemend uitzicht over de Maasvallei van Kanne tot Maasmechelen. Prominent in het zicht ligt Maastricht. De zuidwestelijk georiënteerde helling ligt 115 meter boven NAP. Door deze ligging ontstaat een microklimaat.

Druif- en wijnsoorten
Wijngoed Lenoire concentreert zich op twee druivenrassen: Pinot Gris en Chardonnay. De Pinot Gris druif gedijt goed in een iets koeler klimaat. De Chardonnay op de Rasberg leent zich uitstekend voor Benelux top potentieel.

Wijnproces
De Pinot Gris wordt de huiswijn van restaurant Vino&Friends. Opgevoed in stalen tanks met een beetje battonage. De Chardonnay barrique wordt de trots van het wijngoed. Door een zeer strenge selectie van de druiven wordt er een hoge kwaliteit gerealiseerd.
Wijngoed Lenoire - Foto 0

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngoed Lenoire. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!