Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wijngaard St. Martinus - Locatie Chateau Sint-Gerlach

Wijngaard St. Martinus - Locatie Chateau Sint-Gerlach

De wijngaard bij Château St. Gerlach is aangeplant in 2018. Op ongeveer 3 hectare staan 11.000 stokken met klassieke en nieuwe druivenrassen. De wijngaard is gelegen aan de Via Belgica, de voormalige Romeinse weg van Boulogne-sur-mer (F) naar Keulen (D).

Terroir
De grond rondom Château St. Gerlach bestaat met name uit löss en mergel. Het microklimaat, de waterhuishouding en de juiste bodemsamenstelling zorgen ervoor dat de druiven goed groeien en vol van smaak worden. 

De wijngaard, onderdeel van landgoed Château St. Gerlach, bevindt zich op de oeroude rivierbedding van rivier de Geul.

Druivenrassen en wijnsoorten
Aangeplante rassen zijn, Monarch, Johanniter, Souvignier gris en Rivaner.

Wijnproces:
Het hele wijnproces is in handen van wijngaard St. Martinus. De druiven worden met de hand geplukt waarna ze naar Vijlen getransporteerd worden. Hier ligt het proces van het wijn maken in handen van Oenoloog Stan Beurskens en zijn team.

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard St. Martinus - Locatie Chateau Sint-Gerlach. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!