Detail

Wijngaard St. Martinus - Locatie Château Sint-Gerlach

De wijngaard bij Château St. Gerlach is aangeplant in 2018. Op ongeveer 3 hectare staan 11.000 stokken met klassieke en nieuwe druivenrassen. De wijngaard is gelegen aan de Via Belgica, de voormalige Romeinse weg van Boulogne-sur-mer (F) naar Keulen (D). Deze wijngaard is tevens onderdeel van Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem St. Gerlach. 

Terroir
De grond rondom Château St. Gerlach bestaat met name uit löss en mergel. Het microklimaat, de waterhuishouding en de juiste bodemsamenstelling zorgen ervoor dat de druiven goed groeien en vol van smaak worden. De wijngaard, onderdeel van landgoed Château St. Gerlach, bevindt zich op de oeroude rivierbedding van rivier de Geul.

Druivenrassen en wijnsoorten
Aangeplante rassen zijn, Monarch, Johanniter, Souvignier gris en Rivaner.

Wijnproces
Het hele wijnproces is in handen van wijndomein St. Martinus. De druiven worden met de hand geplukt waarna ze naar Vijlen getransporteerd worden. Hier zetten oenoloog Stan Beurskens en zijn team het proces voort en gaan aan de slag met het maken van de wijn. 

Wist je dat?

De druiven uit de wijngaard bij Château St. Gerlach worden gebruikt om smaakvolle huiswijnen mee te maken en kun je proeven tijdens een proeverij op alle Oostwegel Collection locaties (waaronder Château St. Gerlach).
+2

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijngaard St. Martinus - Locatie Château Sint-Gerlach. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!