Detail

Wijndomein Stokhem

Dodemanweg 4 (bij benadering)
Wijlre
Verscholen achter een haag, op een zuidhelling langs één van de steilste wegen van Zuid-Limburg, ligt een wijngaard Stokhem van 2,5 hectare, aangeplant met Pinot Noir en Chardonnay stokken. 

Wijngaard Stokhem geeft je een schitterend uitzicht op het buurtschap Stokhem en het ernaast gelegen Wijlre.

De ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss met hier en daar kiezel en vuursteen leent zich uitstekend voor deze typisch bourgondische druivensoorten. 

De Pinot Noir stokken zijn aangeplant in 2004/2007 en zijn nu volwassen en brengen prachtige wijnen voort. In 2022 is de wijngaard uitgebreid met Chardonnay.

De wijnmakerij bevindt zich in Kasteel Wijnandsrade. Daar worden drie verschillende wijnen gemaakt van dezelfde Pinot Noir druif: rosé, witte en rode wijn. 

Openingstijden


Voor openingstijden en verkoopadressen kun je het beste de website raadplegen. In de directe omgeving van de wijngaard, zijn de wijnen onder meer verkrijgbaar bij Kasteel Wijlre en bij delicatessenwinkel Eyserhalte.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijndomein Stokhem. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!