Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wijndomein Stokhem

Wijndomein Stokhem

Dodemanweg 4 (bij benadering)
Wijlre
Verscholen achter een haag, op een zuidhelling langs één van de steilste wegen van Zuid-Limburg, ligt een wijngaard van 1,5 hectare, aangeplant met uitsluitend Pinot Noir stokken. De wijngaard geeft je een schitterend uitzicht op het buurtschap Stokhem en het ernaast gelegen Wijlre.

De ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss met hier en daar kiezel en vuursteen leent zich uitstekend voor deze typisch bourgondische druivensoort. De stokken zijn aangeplant in 2004 en 2007 en zijn nu volwassen en brengen prachtige wijnen voort. 

De wijnmakerij bevindt zich in Kasteel Wijnandsrade. Daar worden drie verschillende wijnen gemaakt van dezelfde Pinot Noir druif: rosé, witte en rode wijn.

Aanbieding

Wijndomein Stokhem doet ook dit jaar weer mee aan de Open Wijngaarddagen op: zaterdag 18 september en zondag 19 september van 11.00-17.00 uur.

De open dag vindt plaats bij de wijngaard aan de Dodemanweg 4 (bij benadering), Stokhem, Wijlre (Parkeren: Parkeerplaats Beertsenhoven).

Ook dit jaar is er weer een eenvoudige ontvangst in de wijngaard, waarbij je de pinot noir wijnen kunt proeven, zittend op strobalen en genietend van het mooie uitzicht over de wijngaard en Wijlre. 
Wijndomein Stokhem - Foto 0
Wijndomein Stokhem - Foto 1
Wijndomein Stokhem - Foto 2
Wijndomein Stokhem - Foto 3

Openingstijden en tarieven


Voor openingstijden en verkoopadressen kun je het beste de website raadplegen. In de directe omgeving van de wijngaard, zijn de wijnen onder meer verkrijgbaar bij Kasteel Wijlre en bij delicatessenwinkel Eyserhalte.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Wijndomein Stokhem. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!