Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Wiengetske

Wiengetske

Bornbergerweg 1
Wahlwiller
Via dit wijnweggetje kom je in de drie wijngaarden van Wijndorp Wahlwiller die op de terrassen van de Selzerbeek liggen. Bij het naar boven lopen geniet je van de bijzondere kalkgraslandflora. Dit Wiengetske is tevens de toegangsweg tot het jaarlijkse Wahlwiller Wijnfeest. Wat begon als een grapje tijdens een proeverij tussen de wijnranken, is uitgegroeid tot een groot dorpsfeest met een eigen wijnlied, jaarlijks een nieuwe koninginnewijn en wijnkoningin. 

De passie van deze drie wijnboeren laat zich zien in het telen van druiven, om vervolgens van deze druiven lekkere, kwalitatief goede 
wijn te maken en iedereen vertrouwd te maken met de wijnen uit het eigen wijndorp. Het hele wijnproces is hier in eigen hand. Van grondbewerking en plantenverzorging tot vinificatie en het bottelen.

Openingstijden en tarieven


Dit wijnweggetje is dagelijks toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!