Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg)

Geulle Bezoek website

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg)

Watermolens Geulle (de molen van Hulsen/Onderste molen, Snijdersberg) Snijdersberg 31Geulle Naar de website
De watermolens van Geulle werden de Bovenste en de Onderste molen genoemd. De Bovenste molen lag globaal gezien op het plateau tussen de gehuchten Moorveld en Snijdersberg in het Geulse bos en de Onderste molen (bouwjaar circa 1850) op Hulsen aan de voet van het plateau bij de spoorlijn.

De Bovenste molen was voor de Franse Tijd de banmolen (een molen waar de naburige boeren verplicht waren hun graan te laten malen) van de heerlijkheid Geulle. Op het einde van de 19e eeuw wordt de molen niet meer vermeld en is waarschijnlijk in die tijd afgebroken. Zowel de Bovenste als de Onderste molen ontvingen het water van een beek, die op de berg zijn oorsprong heeft en in de 19e eeuw de Walsenbeek werd genoemd, later werd dat veranderd in Molenbeek.

Overzicht

Adres
Snijdersberg 31, Geulle
Openingstijden en tarieven

Vrij toegankelijk voor publiek.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website