Voetvallen op de Kollenberg Sittard

Voetvallen op de Kollenberg Sittard

Kappelerweg 10
Sittard
Op de noord heuvel van de Kollenberg zijn in totaal zeven voetvallen te vinden. Bovenop de Kollenberg in Sittard ligt de Sint Rosakapel. Een klein gebouwtje met een grote en rijke historie. De kapel is in 1675 gebouwd ter ere van de Heilige Rosa, de patroonheilige van Sittard. Vier voetvallen dateren uit 1907, drie uit 1925. Zij werden geplaatst ter vervanging van de uit 1800 daterende voetvallen.

De drie voetvallen uit 1925 werden in het kader van het 250-jarige bestaan van de St.Rosakapel gerealiseerd. De zeven voetvallen zijn gebouwd in de vorm van wegkapellen. Getrapte betonnen basementen, waarop een optrek van rode verblendsteen, gemetseld in kruisverband. Enkele voetvallen hebben een hardstenen plint. Groen en rood geglazuurde profiellijsten op de gevelhoeken en in de nislijsten.

Openingstijden en tarieven


De voetvallen zijn dagelijks toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg