Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Vlengendaal en Baneheide

Vlengendaal en Baneheide

Wijngracht
Bocholtz
Rondom het dorpje Bocholtz geniet je van landelijke rust en weidse vergezichten. In Vlengendaal heb je maar een beetje verbeeldingskracht nodig om een Romeinse villa voor je te zien opdoemen. Die stond hier dan ook echt! Een kijkvenster helpt je erbij. Behalve de villa zijn er meer Romeinse vondsten gedaan. In en rondom Vlengendaal ontdek je het Romeinse boerenland. 

Hogerop ligt Baneheide, een typisch Zuid-Limburgs gehucht. Langs boerderijen gebouwd van lokale kalksteen, vakwerkhuizen en een oude waterput loop je hier zo een weids plateaulandschap in met geweldige uitzichten over het Heuvelland. 

Openingstijden en tarieven


Vlengendaal en Baneheide kun je altijd bezoeken.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!