Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Villa Kruisdonk

Maastricht Bezoek website

Villa Kruisdonk

Villa Kruisdonk Kruisdonk 66Maastricht 0433655899 Stuur e-mail Naar de website
De geschiedenis van dit landgoed gaat terug tot de veertiende eeuw. Een exact bouwjaar is niet bekend, maar in 1381 stond hier een watermolen, de zogenaamde Cruysmolen. In de tweede helft van de negentiende eeuw bouwde Louis Regout, de oprichter van porseleinfabriek Mosa en glasfabriek Stella op de plek van de molen zijn statige woonhuis.

Toen hij in 1900 een vleugel aan het woongedeelte toevoegde, doopte hij zijn villa Kruisdonk. De Regouts bleven tot 1985 in Villa Kruisdonk wonen. Sinds begin jaren negentig is Villa Kruisdonk in gebruik als bijzondere kantoorlocatie. De familie Mesterom draagt als eigenaar zorg voor het beheer van het landgoed.

Overzicht

Adres
Kruisdonk 66, Maastricht
0433655899
Openingstijden en tarieven

Toegankelijk tijdens open dagen en op afspraak.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Villa Kruisdonk. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website