Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

De trompetzwanen begroeten je enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkieten om je heen.

Het dierenpark is gelegen in de tuinen van het voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon. Je wandelt onder meer langs grote kamelen, stoere lynxen, speelse zilvervossen, wijze uilen en trage landschildpadden. 

Even uitgekeken? Midden in het park is een grote speeltuin aanwezig. De speeltuin ligt naast het terras, zodat je kunt genieten van een hapje en een drankje, terwijl de (klein)kinderen op de speeltoestellen ravotten, op de grote airtrampoline springen of in het zand spelen.

In de Wasjbear ontdekken jonge onderzoekers onder begeleiding van de vrijwilligers met behulp van microscopen de waterdiertjes en waterplantjes die in de grachten van het Kasteelpark leven. (De Wasjbear is in de wintermaanden gesloten voor wateronderzoek.)

Kasteelpark Born is een van de verwonderlocaties op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kunnen meer dan 30 locaties digitaal worden bezocht wanneer ze niet geopend zijn. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk dan de 360 gradentour op de website.
+4

Openingstijden en tarieven


Het Kasteelpark is t/m zondag 5 november dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Op zondag 2 juli is het Kasteelpark gesloten. In verband met het OLS in Born is het park deze dag niet of nauwelijks bereikbaar.

Entree:
Kinderen tot 2 jaar: gratis. 
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 7,-.
Volwassenen: € 9,50.
65+: € 8,50.
Gehandicapten: € 7,-.

Toegankelijkheid


Keurmerk TVI-4ALL. Bij de ingang van het park is een speciale parkeerplaats aanwezig. Een gehandicaptentoilet is voorhanden. Een rolstoel en rollator zijn beschikbaar als je moeilijk ter been bent.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Kasteelpark Born. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Laura bezoekt...

...Kasteelpark Born. Hier gaat Laura aan de slag als dierenverzorgster. Bekijk haar avonturen in de vlog en lees haar blog met praktische tips!
Bekijk video

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!