Steenkolenmijn

Steenkolenmijn

Op zoek naar het zwarte goud in de allerlaatste kolenmijn in Nederland! Beleef die harde, indrukwekkende tijd en proef de sfeer van toen! 

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze ondergrondse omgeving. 

Uniek filmmateriaal over de Limburgse mijnbouw kun je zien en een ex-mijnwerker vertelt zijn verhaal tijdens een rondleiding door de mijn. 

Hij laat de machines echt werken. Na afloop van deze 75 minuten durende rondleiding kun je nagenieten in de sfeervolle brasserie.

Je mag met je hond de steenkolenmijn bezoeken, mits aangelijnd.
+12

Openingstijden


Dagelijks rondleidingen, online kun je deze boeken van 11.00-17.00 uur. Duur: 75 minuten inclusief film. Van 1 november tot en met de kerstvakantie dagelijks rondleidingen om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Na de kerstvakantie tot 1 april van maandag tot en met vrijdag één rondleiding om 14.00 uur en tijdens de weekenden en de voorjaarsvakantie rondleidingen om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Prijs:
Volwassenen: € 14,-.
Kinderen 5 t/m 17 jaar: € 11,-.
Kinderen 0-4 jaar: gratis.

Toegankelijkheid


De Steenkolenmijn is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De medewerkers adviseren je om in de ochtend of aan het einde van de middag te komen zodat ze je extra aandacht kunnen geven.

Je kunt de medewerkers aan de kassa even laten weten of een rolstoelgebruiker in je gezelschap aanwezig is.

Georganiseerd door Steenkolenmijn

Logo Visit Zuid-Limburg Vlog en Blog van Laura

Vlog en Blog van Laura

Laura zat als kind met grote oren naar het 'Koempel'-verleden van haar opa te luisteren. Al deze verhalen wilde zij graag zelf eens zien en ervaren. Ga je mee ondergronds?

Lees verder

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Steenkolenmijn. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!