Detail

Station Valkenburg

Stationsstraat 10
Valkenburg
Het oudste nog in gebruik zijnde station van Nederland is ook één van de meeste geliefde. Het romantische stationsgebouw van Valkenburg stamt uit 1853. Het is gebouwd van mergel en heeft hoektorens en kantelen. 

Architect Jacobus Enschede maakte dit kasteelachtige ontwerp, geheel in lijn met het Valkenburg dat bekend werd als kuuroord voor welgestelden. Niet veel later ontwikkelde het Geulstadje zich als één van de eerste toeristische bestemmingen van Nederland.

Ter gelegenheid van de 104e verjaardag van KLM, onthulde deze luchtvaartmaatschappij traditiegetrouw een Delfts Blauw Huisje, een kunstige replica van een markant bestaand gebouw in ons land. Dit 104e huisje is het Station Valkenburg, het oudste nog bestaande station van Nederland. Gemaakt van de mergel die uit onze groeves komt. Een prachtige promotiefilm werd gemaakt door KLM, met een geweldige kijk op Valkenburg, de regio en een bijzondere inkijk in onze Gemeentegrot. 

Bekijk de video onderaan deze pagina en laat je in vervoering brengen, kom met de trein naar Valkenburg en geniet van de unieke Gemeentegrot.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!