Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Stammenderbos

Stammenderbos

Bergstraat
Sweikhuizen
Dit betoverende beukenbos is een geliefd bos bij wandelaars en fotografen. Als het bladerdek goudkleurige bundels zonlicht doorlaat, dan snap je waarom. Ondanks de steile boshellingen kun je er lekker vlak wandelen langs de Geleenbeek. Die meandert hier prachtig door een landschap met boomgaarden, drinkwaterpoeltjes en heggen vol vogels. 

De kans dat je ‘m ziet is klein, maar het Stammenderbos is een leefgebied voor de grootste keversoort van Nederland: het vliegend hert. Ook de zeldzame korenwolf komt hier voor. Geen angst: dit is een pluizige, wilde hamster die leeft van gevallen graankorrels. 

Openingstijden en tarieven


Het Stammenderbos is voor bezoekers vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!