Stadbroekermolen Sittard

Stadbroekermolen Sittard

Aan de stadsrand van Sittard, bij natuurgebied Schwienswei, ligt het monumentale complex de Stadbroekermolen. Hertog Willem van Gulik gaf in 1582 een vergunning voor de bouw van deze watermolen. Vanaf 1846 werd de familie Roufs eigenaar. Zij verhandelden hun tarwe en roggemeel door heel Zuid-Limburg, België en Duitsland en vervingen het waterrad in 1907 door een turbine met maalinrichting.

In 1955 verkocht Roufs het complex aan de gemeente Sittard, waarna de molen in verval raakte. In 1990 werd het unieke complex in oude glorie hersteld, inclusief de waterkundige aandrijvingen. Nu is het een sfeervolle locatie voor feesten en vergaderingen.

Openingstijden en tarieven


Raadpleeg de website voor meer informatie.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Stadbroekermolen Sittard. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.