Detail

Schacht Nulland

Domaniale Mijnstraat 30
Kerkrade
De Schacht Nulland behoorde tot de voormalige Domaniale Mijn in Kerkrade. De oudste steenkolenmijn van Nederland. Vanaf 2006 is het een dependance van het Discovery Center Continium, Museumplein Limburg. 

Oud-koempels van de Domaniale Mijn hebben de stichting ‘Koempels van de Domaniale’ opgericht. Ze hebben de schacht opgeknapt en ingericht als museum. Hier verzorgen ze sinds 2013 rondleidingen voor diverse groepen, van basisschoolklassen tot families en van verenigingen tot bedrijfsuitjes.

Daarnaast is Schacht Nulland vanaf 1 januari 2015 een trouwlocatie (voor maximaal 25 personen). In de schacht zijn een originele lift, een mijnfiets, kolenwagens, diverse machines en allerlei voorwerpen en foto’s uit de mijntijd te bewonderen. 

Sinds kort kun je ook een kijkje nemen op de bovenverdieping.

Openingstijden


De medewerkers verzorgen graag rondleidingen voor groepen vanaf tien personen.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

De trots is terug

Ontdek de verhalen van Zuid-Limburg, gezien door de ogen van bekende en minder bekende locals. In deze longread vertellen Jack Vinders en Marcia Luyten wat hen zo fascineert aan Zuid-Limburg. Lees je mee?
Lees verder

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Schacht Nulland. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!