Detail

Onze-Lieve-Vrouw Moeder der Heilige Hoopkerk

Annendaalderweg 12
Maria Hoop
In de Onze-Lieve-Vrouw Moeder der Heilige Hoopkerk ontdek je de wonderlijke geschiedenis van de regio. Heel wat mensen zoeken tegenwoordig hun stamboom uit, om erachter te komen waar ze vandaan komen. 

Doe je dat echter voor het dorpje Maria Hoop, dan kom je op wonderlijke dingen uit. Zo delen het dorp, de parochie en de kerk dezelfde naam. Hoe komt dat? De Onze-Lieve-Vrouw Moeder der Heilige Hoopkerk werd gebouwd toen de paters Passionisten, een katholieke orde die in Nederland nauwelijks nog bestaat, in 1925 het Passionistenklooster betrokken.

Zij vereren Maria als degene die hoop de wereld in draagt, omdat zij de wereld Jezus heeft geschonken. Daar ontlenen de kerk en de parochie hun naam aan. Voor de gemeenschap was dit gegeven echter zo bijzonder, dat ook het dorp tot Maria Hoop werd gedoopt. De kerk is gebouwd in een sobere expressionistische stijl, zoals die gangbaar was in de jaren twintig. 

Een stuk minder sober zijn de glas-in-loodramen, waarin je niet alleen de geloofsgeschiedenis kunt herkennen, maar ook plaatselijke verhalen. Kijk maar eens goed en ontdek de wonderlijke geschiedenis van de regio. Zo zie je de Limburgse boeren en mijnwerkers, die in de prachtige kleuren van het glas-in-lood zijn vereeuwigd rond hun beschermheiligen. 

Openingstijden


Raadpleeg de website voor meer informatie.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!