Detail

Natuurtransferium Biesenhof

Net aan de voet van de Sweikhuizerberg, in de schitterende omgeving van het Geleenbeekdal en het Stammenderbos, vind je het Natuurtransferium Biesenhof. Deze typisch Limburgse carré hoeve heeft een rijke historie. 

De eerst bewaard gebleven documenten stammen uit 1259 en maken melding van de verkoop van een gebouw met grond aan de Duitse Orde. Niet veel later stichtte de Duitse Orde hier een commanderij. Deze had naast een geestelijke taak ook een militaire functie.

De 750 jaar oude hoeve is geheel gerestaureerd en beschikt nu over een restaurant, brasserie en wintertuin. Hier zijn alle ingrediënten aan te treffen voor een afwisselend dagje uit: natuur, cultuur, lekker eten, folklore en monumenten. 

Het gebied is één van de mooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg. Diverse wandelroutes, zoals het Pieterpad, doorkruisen de wandelgebieden. De natuur rond de Geleenbeek is onder de naam Corio Glana compleet heringericht. Wandel vanaf het natuurtransferium stroomafwaarts tot het centrum van Sittard of stroomopwaarts tot Benzenrade in Heerlen. 

Het is ook mogelijk om hier te mountainbiken via de Windraakroute of te fietsen via het internationale fietsknooppuntennetwerk. Het natuurtransferium Biesenhof is te bereiken door de fietsknooppunten van 37 naar 114 (het transferium is gelegen aan de overzijde van het spoor) te volgen of door in de navigatie Biesenweg 1 te Geleen in te geven. 

Klik hier voor alle routes in de gemeente Schinnen. Op www.limburgwinkel.nl zijn kaarten voor het gebied te koop.

Openingstijden


Het Natuurtransferium in Sweikhuizen is voor bezoekers dagelijks toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Natuurtransferium Biesenhof. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!