Detail

Miljoenenlijn halteplaats Station Eys

Station Eys-Wittem is het station van Eys, tegenwoordig een station van de Miljoenenlijn. Het station is gelegen aan de spoorlijn van Simpelveld naar Schin op Geul en ligt aan de weg van Eys naar Wittem ter hoogte van de buurtschap Eyserhalte dat naar dit station verwijst.

Op 6 mei 1900 werd het station onder de naam Eijs-Wittem geopend, het stationsgebouw was al sinds 1880 aanwezig. Het station was duur in gebruik en werd daarom op 15 mei 1938 gesloten. 

Het stationsgebouw bestaat nog altijd. Tot aan het einde van de exploitatie van de spoorlijn stopten enkele malen per jaar nog extra treinen op het station van Eijs-Wittem. Dit waren bedevaart treinen met pelgrims op weg naar het klooster in Wittem.

In 1995 is de spoorlijn nieuw leven ingeblazen. De Miljoenenlijn rijdt met stoomtreinen tussen Simpelveld en Schin op Geul en tussen Simpelveld en Kerkrade. 

Het stationnetje in Eys, dat inmiddels eigendom is van particulieren, is sindsdien heropend onder de nieuwe naam station Eys-Wittem. De bediening van station Eys-Wittem is beperkt tot de rijdagen van de Miljoenenlijn.

Openingstijden


Raadpleeg de website voor meer informatie.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Miljoenenlijn halteplaats Station Eys. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Miljoenenlijn halteplaats Station Eys

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl