Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Mijnspoorpalen - Mijnspoorpad

Schinnen Bezoek website

Mijnspoorpalen - Mijnspoorpad

Mijnspoorpalen - Mijnspoorpad achter de kerk 1Schinnen Naar de website
Het Mijnverleden heeft in Zuid-Limburg en vooral in de Westelijke Mijnstreek een onuitwisbare indruk achter gelaten. De gedachte aan deze periode mag uiteraard nooit verloren gaan. Het oude Mijnspoor van Schinnen tot Hoensbroek is hiertoe speciaal ingericht. Langs het zogenaamde Mijnspoorpad zijn in totaal 8 rustbankjes compleet in Mijn-verleden-stijl geplaatst. In de buitengebieden van Schinnen, op een steenworp afstand van de Muldersplas, zijn verder 20 educatieve Mijnspoorpalen geplaatst. Elke paal herinnert via een prikkelende vraag naar het Mijnverleden van deze regio.

De Mijnspoorlocatie is te vinden via de Beekdalroute (code SC09 op de Parkstad-wandelkaart) van de gemeente Schinnen. Een link naar deze route is hier te vinden:
http://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/4184076/recreatieve-wandelroute/wandelroute-sc09-schinnen-beekdal-route. 

Overzicht

Adres
achter de kerk 1, Schinnen
Openingstijden en tarieven

-

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website