Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Meest westelijke punt Duitsland

Susteren

Meest westelijke punt Duitsland

Meest westelijke punt Duitsland IJsstraat 13Susteren
Bij het smalste Stukje van Nederland, precies tussen de Maas en Rijn, op de 51e breedtegraad is het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt is gelegen in de regio Selfkant, welke gekenmerkt is door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen met talloze fiets- en wandelpaden. Selfkant behoort samen met List op Sylt in het noorden, Oberstdorf in het zuiden en Görlitz in het oosten tot de zogeheten “Zipfelgemeinden”, een verbond van vier gemeenten die in de vier uiterste hoeken van Duitsland gelegen zijn. Het gebied is afwisselend Duits en dan weer Nederlands grondgebied geweest tot 1963, waarna het Duits grondgebied bleef. Rondom de bijzondere grenssteen is een aantrekkelijke verblijf- en recreatieplaats aangelegd. Informatieborden met interessante weetjes over de regio zorgen voor een actief uitstapje. En hier is ook gelijk het Smalste Stukje van Nederland gelegen. Ons land is hier zo smal, dat België en Duitsland elkaar bijna raken en op slechts 4,8 km van elkaar vandaan liggen! Al met al de moeite waard om even een kijkje te nemen. 

Overzicht

Adres
IJsstraat 13, Susteren
Openingstijden en tarieven

-

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website