Meditatiepad Blick.Weite

Meditatiepad Blick.Weite

Sandkoul 3
Selfkant (Duitsland)
Ontspannen, diep ademhalen en weer helemaal op krachten komen … Die sensaties ervaar je op het Meditatiepad Blick.Weite. De naam van het pad roept je al op tot dat wat meditatie zo goed kan: je blik verbreden. 

Het pad loopt onder meer door het Nederlandse Nieuwstadt en het Duitse Selfkant. Het thema van dit pad is ‘grenzen’. Zo kun je de eigen grenzen verkennen en ook eens een ander perspectief innemen. 

De natuurlijke prikkels die je onderweg tegenkomt, helpen je bij het ontdekken en verleggen van die grenzen. Op het pad steek je namelijk verschillende grenzen over: tussen plaatsen, tussen veld, bos en bebouwing en zelfs tussen landen. 

Daarnaast kom je tot bezinning. Je zou zomaar nieuwe inzichten kunnen opdoen in de grensovergangen van de mens: tussen personen, gisteren en vandaag, vragen en antwoorden, tussen gedachten en gevoelens, dromen en realiteit en tussen tijd en eeuwigheid. 

Er zijn drie meditatieroutes van verschillende lengtes: 

  • Vind rust van 5,5 kilometer.
  • Kracht herwinnen van 11 kilometer.
  • Ervaar uitgestrektheid van 14,2 kilometer. 

Kom jij je grenzen verkennen in de omgeving van Echt-Susteren? 
Meditatiepad Blick.Weite - Foto 0
Meditatiepad Blick.Weite - Foto 1
Meditatiepad Blick.Weite - Foto 2
Meditatiepad Blick.Weite - Foto 3

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.