Maaskunstwerk Sittard-Geleen

Maaskunstwerk Sittard-Geleen

Bergerstraat
Obbicht
Even in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de kunstwerken binnen het ‘cradle tot cradle’-principe. 

Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. In Sittard-Geleen staat het kunstwerk op een verbindingspunt. Op deze plek in Obbicht kwamen de mensen uit het dorp namelijk vroeger al bij elkaar om even een praatje te maken. 

Nu kan dit weer op de XL bank. Deze twee stoelen zijn daarom met elkaar verbonden. Klim er op en voer een goed gesprek met elkaar, geniet van elkaars gezelschap en van het mooie uitzicht. Maak een selfie, gebruik #MaasrouteLimburg en lees hier meer over deze bijzondere kunstwerken. 

Maaskunstwerk Sittard-Geleen - Foto 0
Maaskunstwerk Sittard-Geleen - Foto 1

Openingstijden en tarieven


Het Maaskunstwerk Sittard-Geleen is voor bezoekers vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.